Besplatna isporuka - Besplatna dostava preko 30.000 RSD, a do 30kg težine

Grappolo
Specijalizovana prodavnica za Računare u Beogradu pruža potpunu podršku Grafičkim Dizajnerima, 3D Modelerima i Arhitektama!

Specijalizovana prodavnica za Računare u Beogradu pruža potpunu podršku Grafičkim Dizajnerima, 3D Modelerima i Arhitektama!

Grappolo - Vaša Specijalizovana Destinacija za Računare i Softver za DizajnGrappolo - Vaša Specijalizovana Destinacija za Računare i Softver za Dizajn

Grappolo, vaš pouzdan partner u svetu računarske tehnologije, sa ponosom najavljuje svoju transformaciju u specijalizovanu prodavnicu namenjenu profesionalcima u oblasti grafičkog dizajna, 3D modelovanja i renderinga, kao i video editinga. Sada smo postali prva destinacija koja se potpuno posvećuje potrebama kreativnih profesionalaca.

Naša Ponuda:

Gotovi Modeli Računara za Arhitekte:

Grappolo nudi pažljivo odabrane gotove modele računara prilagođene specifičnim zahtevima arhitekata. Svaki model je opremljen najnovijom tehnologijom kako bi obezbedio brzinu, pouzdanost i performanse koje su ključne za uspeh u kreativnom radu. Našu ponudu mozete pogledati Ovde

Sklapanje Po Porudžbini:

Razumemo da svaki profesionalac ima jedinstvene zahteve. Zato nudimo uslugu sklapanja računara po porudžbini, prilagođenu vašim specifičnim potrebama. Sastavite računar koji savršeno odgovara vašem radnom procesu. Za ponudu najbolje pozvati i konsultovati se - 063/209-167 ili putem mejla prodaja@grappolo.rs

Softver za Arhitekte i Dizajnere:

U našem asortimanu nalazi se širok spektar softverskih rešenja, posebno prilagođenih arhitektama i dizajnerima. Obezbedili smo pristup vrhunskim programima koji će unaprediti vašu produktivnost i kreativnost.

Stručna Podrška:

Naš tim stručnjaka je tu da vam pomogne u svakom koraku. Bilo da imate pitanja o hardveru, softveru ili konfiguraciji, možete se osloniti na našu stručnost i posvećenost.

Grappolo je posvećen podržavanju vašeg kreativnog puta pružajući vam vrhunsku tehnologiju i usluge. Posetite nas i otkrijte kako možemo unaprediti vaše iskustvo u svetu digitalnog dizajna i kreiranja. Vaša inspiracija, naša tehnologija!

Kako Odabrati Savršen Računar za Grafički Dizajn: Ključne Smernice pri Odabiru KomponenataKako Odabrati Savršen Računar za Grafički Dizajn: Ključne Smernice pri Odabiru Komponenata

Grafički dizajn zahteva poseban pristup prilikom odabira računara kako bi se osiguralo optimalno iskustvo rada. Evo nekoliko ključnih smernica koje treba razmotriti prilikom biranja komponenata za računar namenjen grafičkom dizajnu:

Procesor (CPU):

Grafički dizajn često zahteva brze i efikasne procesorske performanse. Razmotrite višestruke jezgre i visoke radne frekvencije kako biste ubrzali rad u programima za dizajn.

Grafička Kartica (GPU):

Grafička kartica je srce sistema za grafički dizajn. Investirajte u snažnu GPU koja podržava hardversko ubrzanje u programima poput Adobe Creative Suite ili 3D -modeliranju i renderingu. Proverite da li je GPU podržan u aplikacijama koje planirate koristiti.

RAM (Radna Memorija):

Veća količina RAM-a omogućava brže učitavanje i manipulaciju velikim grafičkim datotekama. Preporučuje se najmanje 16 GB RAM-a, ali za zahtevnije projekte, razmotrite 32 GB ili više.

Brza i Prostrana Skladišna Rešenja:

Grafički dizajn generiše velike datoteke, pa je brza i prostrana skladišna jedinica bitna. SSD-ovi pružaju brže učitavanje programa i datoteka, dok HDD-ovi nude veći prostor za skladištenje.

Visoka Rezolucija Monitora:

Kvalitetan monitor sa visokom rezolucijom i preciznim bojama ključan je za grafički dizajn. Razmotrite IPS ekrane sa širokim uglovima gledanja i visokim kontrastom.

Povezivost:

Proverite broj i vrstu portova na računaru. USB-C, Thunderbolt i HDMI portovi mogu biti od suštinskog značaja za povezivanje sa dodatnom opremom poput grafičkih tableta, eksternih monitora ili fotoaparata.

Tih i Efikasan Hlađenje:

Tih sistem hlađenja je važan, posebno ako planirate raditi na projektima koji zahtevaju dugotrajno opterećenje računara. To će obezbediti stabilan rad i produžiti životni vek komponenata.

Kompatibilnost sa Softverom:

Proverite kompatibilnost računara sa softverom koji planirate koristiti. Neki softver može imati specifične zahteve ili preferencije kada su u pitanju hardverske komponente.

Brend i Pouzdanost:

Ispitajte recenzije i reputaciju proizvođača kako biste osigurali da birate pouzdan računar. Garancija i podrška su takođe važni faktori.

Pravilan odabir komponenata osiguraće da vaš računar za grafički dizajn bude spreman za izazove koje postavlja kreativni proces, obezbeđujući brzinu, pouzdanost i visok nivo performansi.

Kako Odabrati Savršen Računar za Renderovanje: Ključne Smernice pri Odabiru KomponenataKako Odabrati Savršen Računar za Renderovanje: Ključne Smernice pri Odabiru Komponenata

Renderovanje zahteva moćan računar koji može efikasno manipulisati i obraditi kompleksne 3D modele. Evo ključnih smernica koje treba razmotriti prilikom biranja komponenata za računar namenjen renderovanju:

Procesor (CPU):

Renderovanje je proces koji intenzivno koristi CPU, stoga birajte procesor sa više jezgara i visokim radnim frekvencijama. Procesori sa više jezgara pomažu u paralelnom procesiranju, ubrzavajući renderovanje.

Grafička Kartica (GPU):

U nekim softverima, GPU može znatno ubrzati proces renderovanja. Investirajte u snažnu GPU, posebno ako koristite softvere koji podržavaju CUDA ili OpenCL tehnologije.

Velika Količina RAM-a:

Renderovanje velikih scena zahteva mnogo radne memorije. Preporučuje se najmanje 32 GB RAM-a, ali za vrhunske performanse, razmotrite 64 GB ili čak više, u zavisnosti od veličine projekata.

Brza i Prostrana Skladišna Rešenja:

Velike datoteke zahtevaju brza skladišta. SSD-ovi pružaju brži pristup podacima, što može znatno ubrzati procese učitavanja i čuvanja podataka tokom renderovanja.

Više Je Bolje:

Ako je moguće, razmotrite konfiguraciju sa više od jednog CPU-a. Dual-CPU konfiguracije mogu pružiti dodatne resurse i značajno ubrzati renderovanje.

Efikasno Hlađenje:

Intenzivan rad tokom renderovanja može dovesti do povećanja temperature. Investirajte u efikasan sistem hlađenja kako biste održali stabilne temperature komponenata.

Visoka Rezolucija Monitora:

Iako nije direktno povezano sa samim renderovanjem, visokokvalitetan monitor omogućava vam precizno praćenje i uređivanje renderovanih slika. Razmotrite monitor sa širokim spektrom boja i visokom rezolucijom.

Kompatibilnost sa Softverom:

Razmotrite softverske zahteve za renderovanje koje planirate koristiti. Neki softver može efikasnije raditi sa određenim tipovima hardvera.

Brend i Pouzdanost:

Kvalitetan renderovanje zahteva stabilnost. Pravilno istražite i birajte pouzdan brend sa dokazanim performansama.

Mogućnosti Nadogradnje:

Planirajte za budućnost. Odabrati računar sa mogućnostima nadogradnje omogućava vam prilagođavanje sistema novim tehnologijama kako se vaše potrebe menjaju.

Pravilan odabir komponenata za računar za renderovanje osigurava brzo, efikasno i pouzdano izvođenje, čime omogućava da vaši vizuelni projekti ožive sa impresivnom kvalitetom.

Pogledajte naš najnoviji model KreaPro

Kako Odabrati Savršen Računar za Video Editing: Ključne Smernice pri Odabiru KomponenataKako Odabrati Savršen Računar za Video Editing: Ključne Smernice pri Odabiru Komponenata

Video editing zahteva snagu i efikasnost od računara. Pravilan odabir komponenata može značajno poboljšati radni proces i rezultate. Evo ključnih smernica koje treba razmotriti prilikom biranja komponenata za računar namenjen video editingu:

Procesor (CPU):

Video editing je intenzivan proces koji zahteva brze procesorske performanse. Više jezgara i visoke radne frekvencije su ključne za brzo renderovanje i obradu video materijala. Procesori sa više jezgara, poput AMD Ryzen ili Intel Core serije, su odličan izbor.

Grafička Kartica (GPU):

Snažna grafička kartica (GPU) ubrzava rad u video editing softverima koji podržavaju GPU akceleraciju, kao što su Adobe Premiere Pro ili DaVinci Resolve. NVIDIA GeForce ili Quadro serije, kao i AMD Radeon kartice, često nude dobre performanse za video editing.

Velika Količina RAM-a:

Video editing zahteva veliku količinu radne memorije. Preporučuje se najmanje 16 GB RAM-a, ali za profesionalni rad sa visokom rezolucijom i složenim projektima, razmotrite 32 GB ili više.

Brza i Prostrana Skladišna Rešenja:

Velike video datoteke zahtevaju brza skladišta. SSD-ovi pružaju brže učitavanje projekata i smanjuju vreme potrebno za čitanje i snimanje podataka.

Brza Povezanost:

Brzi portovi poput USB-C i Thunderbolt omogućavaju brz prenos podataka sa i na eksterne uređaje, što je ključno za rad sa velikim video datotekama.

Visoka Rezolucija Monitora:

Kvalitetan monitor sa visokom rezolucijom i preciznim bojama omogućava precizno uređivanje video materijala. IPS paneli pružaju široke uglove gledanja i tačnu reprodukciju boja.

Efikasno Hlađenje:

Intenzivan rad tokom video editinga može generisati toplotu. Investirajte u efikasno hlađenje kako biste održali stabilne temperature komponenata.

Kompatibilnost sa Softverom:

Razmotrite softverske zahteve video editing softvera koje planirate koristiti. Neki softveri mogu bolje raditi sa određenim tipovima hardvera.

Brend i Pouzdanost:

Kvalitetan računar od pouzdanog proizvođača osigurava stabilnost i dugotrajan rad. Pročitajte recenzije i istražite iskustva drugih korisnika.

Mogućnosti Nadogradnje:

Planirajte za budućnost. Odabir računara sa mogućnostima nadogradnje omogućava vam prilagođavanje sistema novim tehnologijama kako se vaše potrebe menjaju.

Pravilan odabir komponenata za računar za video editing omogućava vam brz, efikasan i stabilan rad, čime postižete profesionalne rezultate u kreiranju video sadržaja.

Softveri koje Arhitekte, Dizajneri i Video Editori Najčešće Koriste:Softveri koje Arhitekte, Dizajneri i Video Editori Najčešće Koriste:

Adobe Creative Cloud:

Photoshop (Dizajn)

Illustrator (Dizajn)

Premiere Pro (Video Editing)

Autodesk AutoCAD:

Klasični CAD softver za arhitekte i inženjere.

Autodesk Revit:

BIM softver za arhitekte, inženjere i građevinske profesionalce.

SketchUp:

Popularan alat za 3D modeliranje, često korišćen u arhitekturi i dizajnu.

Blender:

Besplatan i moćan alat za 3D modeliranje i animaciju.

Cinema 4D:

Profesionalni softver za 3D grafiku i animaciju.

DaVinci Resolve:

Napredan softver za video editing i kolor korekciju.

Odgovarajući računar treba biti prilagođen specifičnim zahtevima softvera koje koristite. Kombinacija snažnih procesora, grafičkih kartica i velike količine RAM-a obezbeđuje glatko iskustvo rada sa složenim projektima, pružajući vam alate koje vam trebaju da ostvarite svoje kreativne vizije.