Besplatna isporuka - Besplatna dostava preko 30.000 RSD, a do 30kg težine

Grappolo

O nama

Grappolo je porodična firma koja je već dugi niz godina lider u prodaji računara i IT opreme. Sa osnivanjem 1995. godine, Grappolo je uspešno izgradio reputaciju pouzdanog i stručnog dobavljača tehnoloških rešenja za širok spektar korisnika.

Jedna od ključnih karakteristika Grappola je posvećenost pružanju vrhunske kvalitete proizvoda i usluga. Svaki računar ili komponenta koju Grappolo prodaje pažljivo je odabrana iz najpoznatijih brendova u industriji, garantujući visok nivo performansi i pouzdanosti. Firma je ponosna na svoj pažljivo odabran asortiman proizvoda koji zadovoljava različite potrebe korisnika, od kućnih korisnika do malih i srednjih preduzeća.

Grappolo je takođe poznat po izvanrednoj korisničkoj podršci. Njihov tim stručnjaka uvek je tu da pruži savete, pomoć i rešenja za sve potrebe korisnika. Bilo da je u pitanju izbor pravog računara, instalacija softvera ili rešavanje tehničkih problema, Grappolo se trudi da pruži ne samo kvalitetne proizvode, već i personalizovanu podršku koja prevazilazi očekivanja.

Tokom godina, Grappolo je izgradio snažne odnose sa svojim klijentima i partnerima. Firma je stekla poverenje brojnih preduzeća, obrazovnih institucija i pojedinaca koji su se oslonili na njihovu stručnost i pouzdanost. Ovaj kontinuirani uspeh je rezultat posvećenosti porodice koja stoji iza Grappola i njihove predanosti pružanju izuzetne vrednosti svojim klijentima.

Grappolo se ponosi svojim korenima i ističe važnost porodičnih vrednosti. Ova atmosfera bliskosti i posvećenosti prenosi se na njihove odnose sa klijentima, stvarajući prijateljsko okruženje gde se svaki korisnik oseća dobrodošlo i zna da će dobiti najbolje moguće usluge.

Sa preko 25 godina iskustva u industriji, Grappolo je postao sinonim za kvalitet, stručnost i pouzdanost u prodaji računara i IT opreme.

Računari

Sklapanje računara za različite svrhe zahteva odabir pravih komponenti kako bi se postigla maksimalna performansa i efikasnost. Grappolo Shop nudi širok izbor visokokvalitetnih proizvoda koji su idealni za grafički dizajn, 3D modelovanje i rendering, kao i video editing. Evo pregleda komponenti koje biste trebali uzeti u obzir za svaku od ovih svrha i zašto je Grappolo Shop pravo mesto za kupovinu.

Kod odabira komponenti za računare namenjene grafičkom dizajnu, 3D modelovanju i renderingu, kao i video editingu, postoje neke ključne karakteristike i faktori koje treba uzeti u obzir. Evo preporuka za svaku od ovih svrha:

Grafički dizajn

Procesor: Za grafički dizajn, preporučuje se procesor koji ima dobar balans između snage i brzine. AMD Ryzen 7 ili Ryzen 9 serija, kao i Intel Core i7 ili i9 serija su odličan izbor. Oni nude više jezgara i threadova, što omogućava brže i efikasnije izvršavanje grafičkih aplikacija.

Grafička kartica: Za grafički dizajn, potrebna je grafička kartica koja podržava visoku rezoluciju i precizan prikaz boja. Preporučuje se NVIDIA GeForce serija, kao što su modeli GTX ili RTX serije, koji nude snažnu grafičku obradu i podršku za profesionalne grafičke aplikacije.

RAM memorija: Za grafički dizajn, preporučuje se minimalno 16GB RAM memorije, mada je preporučljivo imati 32GB ili više za rad sa većim projektima.

3D modelovanje i rendering:

Procesor: Za 3D modelovanje i rendering, preporučuje se procesor sa više jezgara i threadova radi brže obrade i renderiranja kompleksnih scena. AMD Threadripper serija ili Intel Core i9 serija su odličan izbor za ovu svrhu.

Grafička kartica: Za 3D modelovanje i rendering, potrebna je snažna grafička kartica koja podržava CUDA ili stream procesore za brže renderiranje. NVIDIA GeForce serija, posebno modeli RTX serije, pružaju izvanredne performanse za ovu svrhu.

RAM memorija: Za 3D modelovanje i rendering, preporučuje se minimalno 32GB RAM memorije, a za rad sa većim projektima može biti potrebno 64GB ili više.

Video editing

Procesor: Za video editing, preporučuje se procesor sa više jezgara i visokom brzinom obrade. AMD Ryzen 7 ili Ryzen 9 serija, kao i Intel Core i7 ili i9 serija, pružaju dovoljnu snagu za brzo i efikasno obrađivanje video materijala.

Grafička kartica: Za video editing, grafička kartica može igrati manju ulogu u poređenju sa procesorom. Međutim, NVIDIA GeForce serija, posebno modeli sa podrškom za GPU akceleraciju, mogu poboljšati performanse u nekim video editing aplikacijama.

RAM memorija: Za video editing, preporučuje se minimalno 16GB RAM memorije,

Laptopovi za graficki dizajn

Kada birate laptop za grafički dizajn, važno je da uzmete u obzir nekoliko faktora kako biste izabrali pravi model koji će zadovoljiti vaše potrebe. Evo nekoliko smernica i preporučenih modela laptopova koji su se pokazali kao dobri izbori za grafički dizajn:

Performanse procesora: Za grafički dizajn, preporučuje se laptop sa snažnim procesorom koji nudi dobru brzinu obrade. Intel Core i7 ili i9 serija, kao i AMD Ryzen 7 ili Ryzen 9 serija, su odlični izbori. Ovi procesori imaju više jezgara i threadova, što omogućava brže izvršavanje grafičkih aplikacija.

Grafička kartica: Grafička kartica je ključna za prikaz boja visokog kvaliteta i brzu obradu grafičkih elemenata. Preporučuje se laptop sa snažnom grafičkom karticom, poput NVIDIA GeForce GTX ili RTX serije, koje pružaju izvrsnu grafiku i podršku za profesionalne grafičke aplikacije. Neke od preporučenih marki su Dell XPS 15, HP Spectre x360 ili ASUS ZenBook Pro Duo.

Ekran: Kvalitetan ekran je veoma važan za grafički dizajn. Preporučuje se laptop sa visokom rezolucijom (Full HD ili 4K) i širokim spektrom boja (idealno 100% sRGB ili Adobe RGB). Takođe je korisno imati ekran dovoljne veličine kako biste mogli raditi sa detaljima. Modeli kao što su MacBook Pro sa Retina ekranom, Dell XPS serija ili Lenovo ThinkPad serija često nude visokokvalitetne ekrane.

RAM memorija: Za grafički dizajn, preporučuje se laptop sa dovoljno RAM memorije kako biste mogli da obradite velike datoteke i multitaskujete. Minimalno 16GB RAM-a je poželjno, ali preporučuje se 32GB ili više za rad sa složenim projektima. Modeli kao što su MacBook Pro, Dell XPS serija ili HP ZBook serija često dolaze sa većim količinama RAM memorije.

HDD: Važno je imati dovoljno prostora za skladištenje grafičkih datoteka. SSD (Solid State Drive) je preporučljiv zbog svoje brzine i pouzdanosti. Idealno je imati SSD sa dovoljnim kapacitetom, kada kazemo ssd mislimo na Nvme SSD, a po potrebi možete koristiti i eksterni hard disk ili cloud usluge za dodatno skladištenje. Laptopi poput MacBook Pro, Dell XPS serija ili Lenovo ThinkPad serija zbog brzine obično nude upravo Nvme diskove

Pravna lica

Sa više od dvadeset godina iskustva, posvećeni smo pružanju vrhunskih rešenja koja zadovoljavaju potrebe naših klijenata u brzom razvijajućem svetu informacionih tehnologija.

Prodaja računara i IT opreme

U Grappolo Shop-u, nudimo širok spektar visokokvalitetnih računara, laptopova, servera i IT opreme koji zadovoljavaju različite potrebe pravnih lica i kompanija. Naša paleta proizvoda obuhvata renomirane brendove kao što su Dell, HP, Lenovo, ASUS i mnoge druge. Bez obzira da li vam je potreban jedan računar ili kompletna IT infrastruktura, naše stručno osoblje će vam pomoći da odaberete pravu opremu koja odgovara vašim zahtevima.

Održavanje računara

Uz prodaju računara, Grappolo Shop pruža i kvalitetne usluge održavanja kako bi vaša IT infrastruktura uvek bila funkcionalna i pouzdana. Naš tim stručnjaka za održavanje ima bogato iskustvo u rešavanju različitih problema sa hardverom i softverom. Redovno održavanje računara, nadogradnje sistema i brze intervencije u slučaju kvara osiguravaju minimalno vreme prekida i optimalne performanse vašeg poslovnog okruženja.

Snabdevanje IT opremom

Grappolo Shop je vaš partner u snabdevanju raznovrsne IT opreme za vaše pravno lice ili kompaniju. Bez obzira na to da li vam je potrebna dodatna oprema poput monitora, štampača, skenera ili mrežne opreme, možete se osloniti na nas. Svi proizvodi koje nudimo su proverenog kvaliteta, pouzdani i pružaju vrhunske performanse kako bismo ispunili vaše poslovne potrebe.

Kvalitet i podrška

U Grappolo Shop-u, stavljamo veliki akcenat na pružanje vrhunskog kvaliteta proizvoda i usluga. Svi naši proizvodi su originalni, fabrički sertifikovani i dolaze sa garancijom. Naš stručni tim stoji vam na raspolaganju da pruži podršku, odgovori na vaša pitanja i pruži rešenja prilagođena vašim specifičnim potrebama.

Servis

U Grappolo Servisu, posvećeni smo pružanju vrhunskog servisiranja i podrške vašim računarima. Bez obzira da li se radi o manjim ili većim problemima, naš stručni tim tehničara je tu da vam pruži brze i efikasne usluge kako biste se što pre vratili normalnom radu.

Naša usluga servisiranja računara obuhvata sve aspekte održavanja i rešavanja problema koji mogu nastati tokom upotrebe računara. Bilo da se suočavate sa sporim radom, nepoznatim greškama, virusima ili problemima sa hardverom, naš tim će identifikovati uzrok problema i pružiti odgovarajuće rešenje.

Kada je reč o popravkama računara, Grappolo Servis je pravo mesto za vas. Naši tehničari su obučeni za popravke različitih vrsta problema, bilo da se radi o zameni hardverskih komponenti, rešavanju problema sa napajanjem. Sve popravke vršimo sa pažnjom i koristimo samo originalne delove kako bismo osigurali kvalitetnu reparaciju.

Naša prednost je u tome što smo fokusirani na zadovoljstvo naših klijenata. Pružamo pouzdane i transparentne usluge, uz pristupačne cene. Vaša sreća i povratak funkcionalnosti vašeg računara su naš prioritet.

Neka Grappolo Servis bude vaša prva stanica za sve potrebe servisiranja računara, instalacije softvera i popravki. Kontaktirajte nas danas i prepustite svoje tehničke brige našem stručnom timu. Vaša satisfakcija je naša misija.