Proizvodi

close
ROG Gejmerske periferije        Asus ROG Ryujin II 240 CPU hladnjak sa 3.5-inčnim LCD ekranom        JASNO I GLASNO! Code for AI Mic       
sort proizvodi

Računari za grafički dizajn

 

2021. tržište računara je veće nego ikad, što znači da postoji ogroman izbor. To su dobre vesti, jer to znači da ćete pronaći savršen računar za grafički dizajn za vaše potrebe i budžet.

Međutim, sama količina izbora takođe znači da može biti zbunjujuća ili neodoljiva kada tražite novi računar.

Zato smo ovde da pomognemo.

 

Kreativnim profesionalcima, ali i studentima I početnicima potreban je odgovarajući računar za rad na grafičkom dizajnu, bilo da rade na studentskom projektu, projektu za mala I srednja preduzeća ili upravljaju korporativnim marketinškim kampanjama koje uključuju zahtevniji grafički dizajn.

Grappolo shop želi da pomogne grafickim i web dizajnerima prilikom izbora najbolje konfiguracije,

Grappolo tim će se potruditi da vam da najbolje savete oko kupovine računara za grafički dizajn bilo da koristite

za Adobe programe (Photoshop) , Adobe After Effects i Adobe Premier ili druge (Blender , Zbrush I druge...)

 

 

Srećom, hardverske opcije su raznolike, kako bi podržale niz digitalnih alata koji omogućavaju grafičkim dizajnerima da pomeraju granice i oživljavaju svoje ideje lakše nego ikad.

Kao I uvek kod nas možete da dodjete I uz kafu sa našim stručnim ljudima prodiskutovati, sastaviti konfiguraciju I dobiti ponudu na osnovu vašeg budžeta I vaših potreba.

Vaše je samo da kažete za šta vam je računar potreban?

Svakako je naš savet dobar procesor, dovoljno ram memorije, SSD disk, po mogućstvu novije generacije Nvme M.2 i solidan monitor koji će prikazati realne boje.

Računari za Illustrator i Photoshop zahtevaju 8GB ram memorije. Pri čemu će dobar procesor dodatno ubrzatu rad u ovim programima.

Ako vam treba računar za zahtevnije aplikacije, kao što su CAD programi, onda je uz jak procesor recimo nove  10-e generacije Intel i5, i7 ili Ryzen 7, 9 (Preporučljivo se veće brzine memorije za Ryzen) potrebno I 16GB ram memorije.

SSD disk je obavezan zbog brzine samih programa, dok ćete podatke skladištiti na običnim SATA hard diskovima.

Matične ploče su takođe važne jer one diktiraju šta sve možete da radite: koliko ram slotova imate, koliko diskova možete da ugradite, Wifi, audio itd. Odlična opcija je uložiti u matičnu ploču ako imate ideju da će vaši zahtevi I apetiti porasti vremenom, na kako bi mogli da "pojačate" računar prema potrebama.

 

 

Računar za 3D projektovanje potrebno je da poseduje i snažnu grafičku karticu, što će opet zavisiti koji program se koristi.

Kako bi vaš računar za grafički dizajn dobijao dovoljno snage, potrebno je posedovati kvaliteno napajanje 600W/750W, naravno za složenije aplikacije i računare sa jačim procesorom i grafikom, gotovo je obavezno uzeti kvalitetno napajanje od 700W pa na gore.

Što se tiče monitora, pokušajte da nabavite IPS monitore pokriveni sRGB od 99% ili boljom, Dell, Asus, Benq čine neke od najboljih ekrana za grafički dizajn.

Za vas smo tu i za ostale savete, sastavljamo specijalozovane računare za vaš posao. Grappolo vam nudi profesionalnu pomoć i za sve vrste računara, tu su računari za rendering, računari za gaming, office računari i za druge potrebe...

   

Takođe stvar koju bi preporučili kod grafičkog dizajna je tabla za grafički dizajn. 

Iskoristite vaše crtačko umeće na najbolji način, crtajte kao što to radite na papiru sa olovkom. 

Nakon intervjua sa pet profesionalnih umetnika, istraživanja 23 tableta za crtanje i testiranja 11, otkrili smo da je Wacom Intuos S najbolji tablet za crtanje za početnike. Intuos radi na Windows i MAC operativnim sistemima, sa najpopularnijim umetničkim programima i nudi najviše preciznosti i kontrole od bilo kog tableta ispod 100 EUR. 

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %
    RSD RSD